Tiltissä saat aina apua luottamuksellisesti ja anonyymisti. Olet tervetullut Avoimiin oviin maanantaisin klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 15-18!

fisegb

Tiltistä saat apua,
luottamuksellisesti.

Tieto- ja tukipiste Tiltti

Tiltti on Suomen ensimmäinen, vuodesta 2010 alkaen toiminut pelihaittoihin keskittyvä tieto- ja tukipiste. Tarjoamme monenlaista tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Tilttiin ovat tervetulleita pelaajat ja heidän läheisensä yhdessä tai erikseen.

Tavoitteena on, että Tilttiin tulemisen kynnys on mahdollisimman matala. Siksi meille on tärkeää huomioida kävijöidemme erilaiset tarpeet. Tiltissä on mahdollista käydä rauhallista, luottamuksellista keskustelua omasta tai läheisen tilanteesta työntekijän tai vertaisen kanssa. Tueksi voi ottaa mukaan tutun henkilön. Tiltti toimii myös kohtaamispaikkana, jossa voi tutustua muihin pelaajiin tai läheisiin, kuulla heidän kokemuksiaan ja hyötyä niistä.

Kehittämishankekauden loppuraportti

Tiltti toimi kehittämishankkeena vuosina 2010 - 2014. Vuonna 2015 se vakinaistettiin pysyväksi palveluksi.

Tiltin loppuraportti kuvaa, miten Tiltti syntyi ja kehittyi asiakkaiden tarpeista käsin. Asiakkaat kokevat Tiltin pelaajien ja läheisten muutostyöpaikaksi - paikaksi, jossa on rauha, luotettava työyhteisö ja työvälineet tehdä elämänmuutokseen vaadittavaa työtä.

Loppuraportti avaa toiminnan lähtökohtia, tavoitteiden toteutumista, tärkeimpiä tuotoksia, tuloksia, vaikutuksia, lupaavia käytäntöjä ja niiden juurruttamista.

Tiltin loppuraportti_web-levitykseen.pdf

Kokemuksia peliongelmista -sivusto

Tiltti on julkaissut tuoreella internetsivustolla www.kokemuksiapeliongelmista.fi Kokemusten puun, joka kertoo peliongelmista pelaajien omalla äänellä. Puuhun on kuvattu peliongelmien syitä, seurauksia ja ratkaisuja Tiltin vertaistukihenkilöiden kokemina. Tarinansa lahjoittaneiden viestin voisi tiivistää seuraavasti: toivottomaltakin tuntuvia tilanteita on mahdollista muuttaa.

Aidot tarinat ja oivallukset ovat hyvää luettavaa pelaajille, läheisille, auttamistyön ammattilaisille sekä kenelle tahansa, joka haluaa ymmärtää peliongelmia. 

Rahapeliongelman syitä, seurauksia ja ratkaisuja elettyinä kokemuksina
Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.