Tiltistä tietoa ja tukea pelaajan läheisenä jaksamiseen

Rahapeliongelmien paljastuminen voi aiheuttaa läheiselle kriisin, johon kuuluvat tunnemyrskyt ja avuttomuuden kokemukset. Läheinen tarvitsee usein tietoa ja tukea siihen, miten selvitä uudessa tilanteessa ja elää pelaajan lähellä.

Tiltissä pelaajien läheisille järjestetään Läheisten avoimia ovia sekä Läheisten vertaisrinkejä. Näissä toiminnoissa voi keskustella vertaisten eli saman kokeneiden kanssa ja saada vinkkejä pelaajan läheisenä elämiseen. Toiminnoissa läsnä ovat myös Tiltin työntekijät. Läheiset voivat myös osallistua Tietoiskuihin sekä Puuhaperjantaihin oman tarpeen mukaan.

Läheisten kokemuksia peliongelmista -korttipakka sisältää läheisten keinoja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.


Rahapelaajan läheisen on tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan

Sekä kriisissä että arkielämässä läheisen on hyvin tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan.

  • Huolehdi itsestäsi fyysisesti: lepää ja nuku tarpeeksi, ruokaile ja liiku säännöllisesti. Voit tehdä myös rentoutusharjoituksia.
  • Tunne-elämän hyvinvointiin voit vaikuttaa järjestämällä itsellesi omaa aikaa, etsimällä ilon ja kiitollisuuden aiheita sekä kiittämällä ja kehumalla itseäsi.
  • Hakeudu mukavien ja kannustavien ihmisten pariin, vältä kielteisiä ja tuomitsevia ihmisiä. Hae tukea itsellesi esimerkiksi vertaisryhmistä. Näin voit vaikuttaa sosiaaliseen hyvinvointiisi.
  • Hengellisestä hyvinvoinnista voit huolehtia viettämällä aikaa luonnossa, elämällä hetkessä, tekemällä mindfullness- ja joogaharjoituksia sekä rukoilemalla oman uskosi mukaisesti.

Lue lisää Itsestä huolehtimisesta Peluurin sivuilla.


Katso myös:

Läheisten avoimet ovet

Läheisten vertaisrinki