Tiltistä saat apua,
luottamuksellisesti.

Lisätty 21.1.2019

Kevään 2019 Puuhaperjantain ohjelma

Kevään ohjelma on tullut julki. Lue ohjelma alta, jotta tiedät milloin sinulle soveltuvaa ohjelmaa olisi tarjolla. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa Puuhaperjantaista löydät tämän linkin kautta.

18.1. LAUTAPELIPÄIVÄ

Tule pelaamaan erilaisia lautapelejä Tilttiin. Valikoimasta löytyy mm. Trivial Pursuit, Dixit ja Kimble. Tai ota oma peli mukaan ja opeta muita pelaamaan.

25.1. MUSIIKKIMAALAUS

Kuunnellaan musiikkia ja maalataan tai piirretään melodioiden inspiroimana. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä.

1.2. ITSELLE MERKITYKSELLINEN MUSIIKKIKAPPALE

Kuunnellaan toisillemme merkityksellisiä musiikkikappaleita. Halutessasi voit kertoa miksi juuri kyseinen kappale on sinulle tärkeä. Ota cd-levy mukaan tai etsitään teos internetistä. Loppuaika karaokea.

8.2. HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO: PELKO-NÄYTTELY

Mitä kaupunkilaiset pelkäävät? Miten peloista voi vapautua? Mennään tutustumaan näyttelyyn, jossa aiheena pelkojen käsittely.
Huom! Pimeitä ja ahtaita paikkoja, ja kovia ääniä.

15.2. LEFFAPÄIVÄ

Katsotaan yhdessä Tiltin tilassa kaikille soveltuva elokuva. Valitaan päivän leffa saapuvien kesken paikan päällä. Tuo mukana oma DVD-ehdotuksesi!

22.2. SOME-PEREHDYTYS

Tutustutaan yhdessä sosiaaliseen mediaan. Mikä se on ja miten voisit itse hyötyä siitä? Voidaan miettiä myös laajemmin tietoteknisiä pulmatilanteita.

1.3. LASKIAISPULLIEN LEIVONTA

Leivotaan yhdessä herkullisia laskiaispullia. Iloitaan yhdessä ja syödään samalla hernekeittoa juuri ennen laskiaissunnuntaita.

8.3. MINDFULLNESS

Tutustutaan yhdessä mindfullnessin aatteeseen. Harjoitellaan yhdessä omia tietoisuustaitojamme ohjatusti. Ohjelma sopii kaikille.

15.3. KASVIEN ISTUTUSTA

Kevään kukoistus tuo mukanaan kasvien istuttamisen ilon. Tule istuttamaan yhteisvoimin kasveja joko parvekkeelle tai puutarhaan.

22.3. MOKA ON LAHJA

Tule inspiroitumaan, heittäytymään ja saamaan energiaa päivääsi. Tehdään yhdessä yksinkertaisia ja kaikille sopivia improvisaatioharjoitteita.

29.3. TUTUSTUTAAN OODIIN

Käydään tutustumassa uuteen Helsingin keskuskirjasto Oodiin. Kirjasto toimii elävänä kohtaamispaikkana Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä.

5.4. PÄÄSIÄISASKARTELUA

Valmistaudutaan pääsiäisen tuloon askartelemalla. Harjoitellaan servettitaittelua sekä tehdään pääsiäisaiheisia origameja.

12.4. MIELEN HYVINVOINTI – VOIMAVARAT KÄYTTÖÖN

Tule Tilttiin työstämään omaa mielen hyvinvointiasi. Keskitytään tällä kertaa erityisesti omien voimavarojen hyödyntämiseen.

26.4. PATSASKÄVELY

Helsinki on täynnä patsaita. Lähdetään kävelylle ja tutustutaan Helsingin historiallisiin muistomerkkeihin.

3.5. RENTOUTUS JA REIKI

Otetaan välillä rennosti ja keskitytään oman kehon hyvinvointiin. Tutustutaan samalla myös reikihoitoon.

10.5. TYÖKALUJA PELIONGELMAN HALLINTAAN: MATKALLA TOIPUMISEEN

Työstetään omaa toipumispolkua. Mietitään nykytilannetta ja kuinka voisi edetä kohti omia tavoitteitaan.

17.5. QIGONG – KIINALAISTA TERVEYSLIIKUNTAA

Ovatko voimasi vähissä? Tule elvyttämään vointiasi liikunnan ja henkisten harjoitusten avulla. Löydä sisäinen energiasi. Soveltuu kaikille kiinnostuneille!

24.5. PETANKKI

Petankki, tai ranskalaisittain pétanque, on kuulapeli. Pelin päämääränä on heittää metallikuulia mahdollisimman lähelle maahan heitettyä maalipalloa.

31.5. RUOANLAITTO

Tule valmistamaan yhdessä ruokaa Tilttiin. Yhteisvoimin luodaan sekä lämminruoka että jälkiruoka. Jokainen saa tehdä jotain ja saa vatsansa täyteen.

7.6. MÖLKKY

Mennään ulos pelaamaan mölkkyä. Hauska seurapeli, jossa heitetään puupalikkaa ja kerätään pisteitä.

14.6. RETKI ISOSAAREEN (Huom! klo 10–15)

Tehdään lauttaretki Isosaareen. Vanha sotilassaari toimii nykyään ulkuilukohteena. Uiminen, saunominen mahdollista. Sää varaus. Oma ilmoittautuminen.

Kesän 2019 ohjelma julkaistaan myöhemmin.