Mitä tietoa tarvitaan rahapelaamisen aiheuttamista haitoista? Miten rahapeliongelmien ehkäisyä ja hoitoa tulisi kehittää?
Suomalaisen rahapelijärjestelmän pääasiallinen tavoite on ehkäistä ja vähentää rahapelihaittoja. Rahapelihaittojen seuranta, tutkimus ja ehkäisyn ja hoidon kehittäminen kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle (STM). Ministeriö on osoittanut tehtävän toteuttamisen pääosin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL). Vuoden 2018 toimintaraportti ja kuvio toimintakokonaisuudesta ovat kyselyn liitteenä.
STM:n tekee linjaukset arpajaislain 52§:n mukaisen lakisääteisen tehtävän toteuttamiseksi vuosille 2020–2023. Osana tätä työtä THL kerää näkemyksiä siitä, mitä tietoa rahapelihaitoista tarvitaan ja miten rahapeliongelmien ehkäisyä ja hoitoa tulisi kehittää.
Mielipiteesi on tärkeä. Vastaamalla kyselyyn sinulla on mahdollisuus vaikuttaa rahapeliongelmien ehkäisyn ja hoidon kehittämiseen sekä rahapelihaittoihin liittyvään tutkimukseen.
Kysymykset:
1. Taustatiedot 2. Mitkä ovat mielestäsi keskeisimmät rahapelaamisen aiheuttamiin haittoihin liittyvät haasteet lähitulevaisuudessa? 3. Mitä tietoa mielestäsi tarvitaan rahapelaamisesta ja sen aiheuttamista haitoista? 4. Miten rahapelaamisesta aiheutuvia ongelmia voitaisiin mielestäsi ehkäistä nykyistä paremmin? 5. Miten rahapeliongelman hoitoa tulisi kehittää? 6. Mitä muuta on tärkeä huomioida rahapelihaittojen tutkimuksen sekä ehkäisyn ja hoidon kehittämisen linjauksia tehtäessä?
ReadSpeaker webReaderin avulla voit kuunnella verkkosivustolle kirjoitettua tekstiä luettuna. Vain yksi klikkaus ja sivustolla olevaa tekstiä luetaan ääneen ja korostetaan, jolloin pystyt helposti seuraamaan mukana käyttämästäsi laitteesta ja olinpaikastasi riippumatta. Näin sisältö on paremmin saavutettavissa ja verkkosivustolla vierailukokemus paranee. Käyttäjänä sinun ei tarvitse ladata mitään.
Kuinka se toimii?
Ota ReadSpeaker webReader käyttöön Kuuntele-painiketta klikkaamalla
ReadSpeaker webReaderin avulla voit myös:
Valita tekstin ja klikata esiin tulevaa kuuntelukuvaketta, jolloin valittu teksti luetaan ääneen
Osoittaa kappaletta, niin se luetaan ääneen automaattisesti
Nähdä selkeän version sivustosta haluamallasi fontilla ja sen kokoisena ja värisenä kuin haluat samalla kun sivua luetaan ääneen ja korostetaan.
Lataa audioversio haluamastasi sisällöstä, ja voit kuunnella sitä offline-tilassa.
Käännä valittu teksti usealle kielelle ja kuuntele se kohdekielellä.
Valitse lukunopeus, korostusvärit jne.
Valitse sana ja etsi sen merkitys sanakirjasta.
Valitse luettava kieli.
Työkalupalkissa olevassa Ohje-työkalussa on selkeät ohjeet eri ominaisuuksien käyttöön. Poimi Ohje-työkalusta ideoita, kuinka voit käyttää webReaderin ominaisuuksia tehokkaimmin!
Näppäin navigointi
webReader ja kuuntelupainike aktivoidaan pikanäppäimellä "K". Pikanäppäin "L" aktivoi kuuntelupainikkeen ja aloittaa lukemisen. Useilla webReaderin työkaluilla ja ominaisuuksilla on oma pikanäppäin. Pikanäppäimet aktivoidaan muuntonäppäimillä, jotka vaihtelevat selaimesta ja käyttöjärjestelmästä toiseen (lista pikanäppäimistä eri käyttöympäristöissä: https://en.wikipedia.org/wiki/Access_key (link is external)).
Aktivoituaan soittimen käyttäjä voi navigoida soittimen ja työkalupalkin sisällä tab/shit+tab -komentoa käyttämällä sekä aktivoida tietyn painikkeen tai valinnan enter-näppäimellä.
Vetokahva muuttuu aktivoituna oranssiksi, jolloin kuuntelupainiketta, soitinta ja työkalupalkkia voidaan siirtää näyttöruudulla nuolinäppäinten avulla. Siirtäminen nopeutuu, kun shift-painiketta pidetään pohjassa nuolinäppäimiä painettaessa.
Aktivoi kuuntelupainike: Muuntonäppäin + K
Aktivoi webReader: Näppäin + L
Avaa/sulje työkalupalkki: Näppäin + 1
Avaa aputoiminto: Näppäin + I
Muut pikanäppäimet: katso aputoiminnot
Evästeet
webReader toimii parhaiten, kun sallit evästeet, koska silloin käyttäjän henkilökohtaiset asetukset tallentuvat seuraavaa käyttökertaa varten.
Alustat ja selaimet
webReader toimii erilaisilla laitteilla ja alustoilla. Sen pitäisi toimia:
Kaikilla yleisesti käytetyillä online-laitteilla: PC:t, kannettavat, Chromebook, tabletit, älypuhelimet jne.
Kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä: Windows, Chrome, Android, iOS, macOS jne.
Kaikilla yleisimmillä selaimilla:
kannettavissa ja PC-koneissa: IE7+, Edge, Chrome, Firefox ja Safari
mobiililaitteissa: Safari ja Chrome iOS-laitteissa, Chrome Android-laitteissa, Chrome ja Edge Windows Phonessa