Lisätty 9.2.2017

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) etsii tutkimushenkilöitä lääkehoitotutkimukseen

Haluatko osallistua hoitotutkimukseen? THL:n tutkimuksessa selvitetään tuoko lääkehoito lisäapua rahapeliriippuvuuden hoitoon.

Tutkimuksessa käytettävä lääke on naloksonia sisältävä nenäsumute. Naloksoni on jo markkinoilla oleva turvallinen lääke. Naloksonia sisältävää nenäsumutetta käytetään vain ennen rahapelaamista tai tilanteissa, joissa on uhka retkahtaa rahapelaamiseen.

Tutkimukseen otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja se kestää kahdeksan viikkoa. Tässä pilottitutkimuksessa ei ole kontrolliryhmää, joten kaikki tutkittavat saavat lääkettä.

Saatat soveltua tähän tutkimukseen, jos

  • olet yli 18 vuotias
  • sinulla on rahapeliriippuvuus
  • olet suomenkielinen
  • et käytä huumeita, etkä vahvoja kipulääkkeitä, eikä sinulla ole maksatulehdusta tai maksan tai munuaisten vajaatoimintaa, etkä sairasta vakavaa masennusta
  • et ole raskaana

Tutkimukseen osallistuminen edellyttää mahdollisuutta tekstiviestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen.

Tutkimukseen sisältyy laboratoriokäynti ja kolme käyntiä tutkimuskeskuksessa. Tutkimuslääkkeet ja tekstiviesteihin vastaaminen ovat maksuttomia.

Jos haluat osallistua tutkimukseen, voit testata soveltuvuutesi Rahapelilaskurin avulla: www.thl.fi/rahapelilaskuri. (Linkki vie THL:n sivuille)

Jos laskurin mukaan sovellut tutkimukseen, saat testin tuloksen yhteydessä tutkimukseen osallistumiseen vaadittavat yhteystiedot.

Osallistuminen tutkimukseen ei estä sinua hakeutumista muuhun hoitoon (esimerkiksi Peliklinikan hoidollisiin keskusteluihin tai Peli poikki -ohjelmaan).

Tutkimuksesta vastaava lääkäri on prof. Hannu Alho, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, hannu.alho@thl.fi (link sends e-mail) tai puh. 029 524 8123.