Tiltistä saat apua,
luottamuksellisesti.

Lisätty 5.3.2018

Tiltin tietoisku 14.3.2018 klo 18-19.30

Paikalla on kaksi rahapelaamiseen perehtynyttä tutkijaa alustamassa rahapelaamiseen suhtautumisesta ja pelaamisen rajoittamisesta.

Rahapelaamiseen suhtautuminen

Anna Alanko tai Michael Egerer esittelee alustavia tutkimustuloksia Rahapelitarjonnan tehtävä ja julkisuuskuva Suomessa -hankkeesta. Minkälaisia näkemyksiä suomalaisilla on rahapelaamisen sääntelystä ja rahapelimonopolin toiminnasta? Miten rahapelaaminen tulisi heidän mielestään järjestää? Tutkimushankkeen aineisto on kerätty ryhmähaastatteluina vuodenvaihteessa 2017–2018.

Rahapelaamisen rajoittaminen

Janne Nikkinen esittelee uusinta kansainvälistä tutkimusta pelaamisen rajoittamista koskevista toimenpiteistä ja arvioi rajoituksia sosiaalietiikan näkökulmasta. Suomalaiseen rahapelijärjestelmään on ehdotettu muun muassa rahapeliautomaattien siirtämistä kauppapaikoista pelisaleihin, kaikkea rahapelaamista koskevaa tunnistautumista yksilölisenssin kautta sekä rahapelaamisen kieltämistä tai rajoittamista alkoholin myynnin yhteydessä.


Anna Alanko, Michael Egerer ja Janne Nikkinen ovat tutkijoita Riippuvuuksien, yhteiskunnallisen sääntelyn ja hallinnan tutkimuskeskus CEACG:ssä. CEACG on Helsingin yliopiston ulkopuolisesti rahoitettu sosiaalitieteiden laitoksella toimiva tutkimusryhmä, joka tutkii poikkitieteellisesti elämäntapoihin, addiktioihin sekä mielenterveyteen liittyviä kontrolli- ja sääntelymekanismeja.


Tietoisku järjestetään Tiltin tiloissa. Osoite on Siltasaarenkatu 12 C (6.krs.), 00530 Helsinki. Tiltillä on oma sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolella, eli Sokoksen (vanhan Elannon) taloa vastapäätä. Alarapun ovi avataan, kun soitat ovisummeria.


Tervetuloa!