Muutosta tarkastellaan uuden Läheisten kokemuksia peliongelmista -korttipakan avulla
Pelaako puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, sukulainen tai työkaveri mielestäsi liikaa? Tervetuloa Tiltin Läheisiltaan 8.3.2017 klo 18 - 20! Läheisilloissa puhutaan siitä, millaista on elää liikaa pelaavan lähellä.
Tiltin läheistyön tavoitteena on rahapelaajan läheisen hyvinvoinnin parantaminen. Vaikka pelaaja ei lopettaisikaan pelaamista, voi läheinen muuttaa omia ajatus- ja käyttäytymismallejaan sekä pitää huolta itsestään.
Läheisten kortit sisältävät rahapeliongelmien seurauksia ja ratkaisuja
Tiltissä kerättiin korttipakkaan pelaajien läheisten kokemuksia rahapeliongelmien seurauksista sekä ratkaisuista, joilla läheiset ovat parantaneet hyvinvointiaan.
Rakkaan ihmisen peliongelma tuo usein läheisen elämään muutoksia, jotka voivat aiheuttaa epävarmuutta, ahdistusta ja pelkoa. Korttien avulla voi ilmaista liikaa pelaavan läheisenä elämiseen liittyviä tunteita ja mielialaa sekä toiveita ja toimintaa tulevaisuuden suhteen.
Kuva: - Muutos saattaa ahdistaa, mutta siinä on kuitenkin mahdollisuus myös kasvuun, kehittymiseen ja oppimiseen. Kun vaikeat ajat on mennyt läpi huomaa, että elämä jatkuu, tietävät Tiltin Läheistyötä ohjaavat Elli ja Hanna.
Työssään pelihaittoja kohtaavat ammattilaiset voivat käyttää kortteja sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyssä.
Tiltti on aikaisemmin tuottanut Kokemuksia peliongelmista -kortit, jotka perustuvat pelaajien kokemuksiin.
Lataa itse tulostettavat Läheisten kokemuksia peliongelmista -kortit tästä
ReadSpeaker webReaderin avulla voit kuunnella verkkosivustolle kirjoitettua tekstiä luettuna. Vain yksi klikkaus ja sivustolla olevaa tekstiä luetaan ääneen ja korostetaan, jolloin pystyt helposti seuraamaan mukana käyttämästäsi laitteesta ja olinpaikastasi riippumatta. Näin sisältö on paremmin saavutettavissa ja verkkosivustolla vierailukokemus paranee. Käyttäjänä sinun ei tarvitse ladata mitään.
Kuinka se toimii?
Ota ReadSpeaker webReader käyttöön Kuuntele-painiketta klikkaamalla
ReadSpeaker webReaderin avulla voit myös:
Valita tekstin ja klikata esiin tulevaa kuuntelukuvaketta, jolloin valittu teksti luetaan ääneen
Osoittaa kappaletta, niin se luetaan ääneen automaattisesti
Nähdä selkeän version sivustosta haluamallasi fontilla ja sen kokoisena ja värisenä kuin haluat samalla kun sivua luetaan ääneen ja korostetaan.
Lataa audioversio haluamastasi sisällöstä, ja voit kuunnella sitä offline-tilassa.
Käännä valittu teksti usealle kielelle ja kuuntele se kohdekielellä.
Valitse lukunopeus, korostusvärit jne.
Valitse sana ja etsi sen merkitys sanakirjasta.
Valitse luettava kieli.
Työkalupalkissa olevassa Ohje-työkalussa on selkeät ohjeet eri ominaisuuksien käyttöön. Poimi Ohje-työkalusta ideoita, kuinka voit käyttää webReaderin ominaisuuksia tehokkaimmin!
Näppäin navigointi
webReader ja kuuntelupainike aktivoidaan pikanäppäimellä "K". Pikanäppäin "L" aktivoi kuuntelupainikkeen ja aloittaa lukemisen. Useilla webReaderin työkaluilla ja ominaisuuksilla on oma pikanäppäin. Pikanäppäimet aktivoidaan muuntonäppäimillä, jotka vaihtelevat selaimesta ja käyttöjärjestelmästä toiseen (lista pikanäppäimistä eri käyttöympäristöissä: https://en.wikipedia.org/wiki/Access_key (link is external)).
Aktivoituaan soittimen käyttäjä voi navigoida soittimen ja työkalupalkin sisällä tab/shit+tab -komentoa käyttämällä sekä aktivoida tietyn painikkeen tai valinnan enter-näppäimellä.
Vetokahva muuttuu aktivoituna oranssiksi, jolloin kuuntelupainiketta, soitinta ja työkalupalkkia voidaan siirtää näyttöruudulla nuolinäppäinten avulla. Siirtäminen nopeutuu, kun shift-painiketta pidetään pohjassa nuolinäppäimiä painettaessa.
Aktivoi kuuntelupainike: Muuntonäppäin + K
Aktivoi webReader: Näppäin + L
Avaa/sulje työkalupalkki: Näppäin + 1
Avaa aputoiminto: Näppäin + I
Muut pikanäppäimet: katso aputoiminnot
Evästeet
webReader toimii parhaiten, kun sallit evästeet, koska silloin käyttäjän henkilökohtaiset asetukset tallentuvat seuraavaa käyttökertaa varten.
Alustat ja selaimet
webReader toimii erilaisilla laitteilla ja alustoilla. Sen pitäisi toimia:
Kaikilla yleisesti käytetyillä online-laitteilla: PC:t, kannettavat, Chromebook, tabletit, älypuhelimet jne.
Kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä: Windows, Chrome, Android, iOS, macOS jne.
Kaikilla yleisimmillä selaimilla:
kannettavissa ja PC-koneissa: IE7+, Edge, Chrome, Firefox ja Safari
mobiililaitteissa: Safari ja Chrome iOS-laitteissa, Chrome Android-laitteissa, Chrome ja Edge Windows Phonessa