Tiltistä saat apua,
luottamuksellisesti.

Lisätty 3.2.2017

Tiltin Läheisillasta toivon näkökulmaa rahapelaajan läheiselle

Kevätkauden ensimmäinen Läheisilta 8.2.2017 klo 18-20

Pelaako puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, sukulainen tai työkaveri mielestäsi liikaa? Tervetuloa Tiltin Läheisiltaan! Läheisilloissa puhutaan siitä, millaista on elää liikaa pelaavan lähellä. Vertaisten eli saman kokeneiden kokemuksista voi saada voimaa ja keinoja elää arkea pelaajan rinnalla.

Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti, jaetaan kokemuksia ja etsitään ratkaisuja yhdessä. Keskustelua ohjaavat työntekijät. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Läheisilloista voi saada uusia ajatuksia ja näkökulmia omaan arkeen

Läheisiltoja ohjaavat Elli ja Hanna tietävät työnsä kautta millaisena rahapelaajan läheisen arki voi näyttäytyä. Esimerkiksi huoli perheen elannosta ja raha-asioista, arjen pyörittämisen vastuu ja ongelmat suhteessa saattavat kuormittaa ja tehdä elämästä ilottoman selvitymistaistelun.

- Läheinen voi odottaa, että pelaaja muuttuu ja lopettaa pelaamisen. On hyvä muistaa, että pelaaja tekee itse omat valintansa. Läheisen tärkein tehtävä on huolehtia omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista, Hanna toteaa.

Itsestään huolehtimisen tapoja on monia ja yksi niistä on osallistua vertaisryhmään. Monen läheisen oloa helpottaa jo ajatus siitä, että ei kamppaile pelaamisesta aiheutuvien ongelmien kanssa yksin. Ryhmässä voi saada aivan uusia ajatuksia ja näkökulmia omaan tilanteeseen.

- Se, että näkee ja kuulee millä keinoilla muut pärjäävät tai ovat selvinneet samanlaisessa tilanteessa, antaa toivoa. Toivon näkökulma on oikeastaan tärkeintä, minkä läheinen voi saada, Elli miettii.

Kuva: Elli ja Hanna toimivat ohjaajina Läheisilloissa. He myös suunnittelevat iltojen sisältöjä etukäteen ja yhdessä osallistujien kanssa.

Kevätkauden ensimmäisessä Läheisillassa 8.2.2017 vaihdetaan kuulumisia tauon jälkeen ja suunnitellaan tulevia Läheisiltoja.
Tervetuloa mukaan vaikuttamaan iltojen aiheisiin ja sisältöön!

Seuraavat läheisillat:

8.3.2017
5.4.2017 sekä
3.5.2017
Läheisillat järjestetään yhteistyössä Pelirajat’on -toiminnan kanssa.

Huomathan, että Tiltti on muuttanut Hakaniemeen.
Uusi osoite:
Tieto- ja tukipiste Tiltti
Siltasaarenkatu 12 C, 6.krs
00530 Helsinki
(kulku Paasivuorenkadulta, sisäänkäynti Sushibaarin vasemmalla puolella)


Lue lisää:

Tiltistä tietoa ja tukea rahapelaajan läheiselle