Tiltistä tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tuntuuko siltä, että pelaat liikaa? Viekö pelaaminen liikaa aikaasi tai rahaasi? Onko läheinen huomautellut tai ollut huolissaan pelaamisestasi?

Tiltissä voi pohtia omaa pelaamistaan ja mahdollista tarvetta sen muuttamiseen. Jotkut Tiltin kävijöistä ovat huomanneet pelaavansa liikaa ja haluavat vinkkejä ja keinoja pelaamisen hallintaan saamiseksi tai vähentämiseksi. Toiset taas tavoittelevat pelaamattomuutta ja haluavat lopettaa pelaamisen kokonaan.

Tiltistä saa tietoa ja tukea, olipa kävijän tilanne mikä tahansa.

Tiltin työntekijöiltä ja vertaisilta saat

  • Apua tilanteen arviointiin ja muutoksen tekemiseen
  • Neuvontaa raha-asioiden järjestämiseen
  • Keinoja puhua pelaamisesta läheisten kanssa
  • Tukea retkahdusten käsittelyyn

Onko tavoitteenasi pelaamisen hallinta tai vähentäminen?

Pelaamisen hallinta on itsensä hallitsemista pelitilanteessa sekä pelin ja muun elämän pitämistä tasapainossa. Pelaamisen hallintaa ja vähentämistä pohditaan Tiltissä paljon ja ne ovat kävijöiden yleisiä tavoitteita.
Lue lisää pelaamisen hallinnasta

Onko tavoitteenasi pelaamisen lopettaminen?

Osalla kävijöistä on jo ensimmäisellä kerralla selkeä tavoite pelaamisen lopettamisesta. Usein pelaaja kaipaa tietoa ja tukea päätöksen toteuttamiseen käytänössä: Mitä tehdä ensimmäiseksi? Mitä tukea on tarjolla? Miten jatkaa?
Lue lisää pelaamisen lopettamisesta

Onko tavoitteenasi pelaamattomuuden ylläpitäminen?

Tiltissä käy pelaajia, jotka ovat onnistuneet lopettamaan pelaamisen ja haluavat ylläpitää pelaamattomuuttaan. Ongelmat eivät välttämättä lopu pelaamisen lopettamiseen. Tiltistä saa tukea myös elämän ongelmien kohtaamiseen ja selvittämiseen.

Katso myös:

Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista

Tiltin periaatteet