Tiltistä saat apua,
luottamuksellisesti.

Vertaisrinki: tukea pelaajille maanantaisin klo 17

Vertaisrinki on pelaajille tarkoitettu avoin vertaistukiryhmä, jota ohjaa Tiltin työntekijä. Ryhmässä käsitellään osallistujien esille ottamia aiheita, jotka koskevat muun muassa pelaamisen hallintaa. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja käydä voi silloin kun haluaa.

Vertaisrinkiin voi tulla, jos kokee vaikeuksia pelaamisen hallinnassa tai haluaa pohtia omaa pelaamistaan.

Viihdepelaaminen, riskipelaaminen, ongelmia aiheuttava pelaaminen ja peliriippuvuus ovat vaiheita pelaamisen jatkumolla. Vertaisrinkiin ovat tervetulleita kaikki pelaajat tältä jatkumolta.

Mitä hyötyä on osallistumisesta?

  • Vertaistuki on apua, jota vain saman kokenut voi tarjota. Vertaisringissä voi tavata muita, jotka ymmärtävät miltä tuntuu, kun pelaaminen aiheuttaa haittoja.
  • Muiden pelaajien kokemuksista löytää sekä yhtäläisyyksiä että eroja. Tämä voi auttaa laittamaan oma tilanne suurempaan mittakaavaan.
  • Vertaisringissä kuuntelemalla voi peilata kokemuksiaan, saada uusia ideoita ja oppia toisten pelaajien kokemuksista.

Miten Vertaisrinki toimii?

  • Keskustelun aiheet nousevat ryhmästä.
  • Ohjaajana toimii Tiltin työntekijä.
  • Ilmoittautumista ei tarvita ja mukaan pääsee millä kerralla tahansa. Ryhmä alkaa klo 17. Tule riittävän ajoissa paikalle.
  • Tapaamisissa käytetään pelkkiä etunimiä, nimen ei tarvitse olla oma.
  • Alkuun annetaan kaikille mahdollisuus kertoa omasta tilanteestaan. Puhumispakkoa ei ole.
  • Voi tutustua ilman sitoutumista - toisaalta käydä saa niin monta kertaa kuin haluaa.

Teemavertaisrinki: tukea pelaajille keskiviikkoisin klo 16

Teemavertaisringin ajatus on muuten sama kuin Vertaisringissä, mutta keskustelulle on määritelty etukäteen teema, jota ryhmässä käsitellään ohjaajavetoisesti. Löydät Teemavertaisrinkien aiheet Tiltin viikkokalenterista. Teemavertaisrinkejä järjestetään kevä- ja syyskaudella. Kesäaikana Teemavertaisringit ovat tauolla. Tapaamiset pidetään keskiviikkoisin klo 16-17. Tulethan riittävän ajoissa paikalle!

Katso myös:

Karanteenissa tai muulla tavoin estynyt tulemaan vertaisrinkiin?

Tiltillä on myös verkossa kokoontuva vertaistukiryhmä, jos sinun on vaikea päästä tai et kykene osallistumaan kasvokkaiseen ryhmätoimintaan. Se kokoontuu toistaiseksi joka toinen tiistai. Ryhmästä ja Zoomin käytöstä voit lukea enemmän täältä.