Mikä on Tiltti?

Tiltin toiminta pähkinänkuoressa

Tiltti tarjoaa tietoa ja tukea rahapelaamisesta aiheutuviin haittoihin ja rahapeliongelmista toipumiseen. Toimintamme ydintä ovat matalan kynnyksen neuvonta, vertaistuki ja kaikille avoin vertaisryhmätoiminta. Olemme pelaajia, heidän läheisiään ja työssään pelihaittoja kohtaavia ammattilaisia varten. Kuuntelemme kävijöitä toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä.

Tieto- ja tukipiste Tiltti on perustettu vuonna 2010 Helsinkiin, Peliklinikalle, jossa pääkaupunkiseudun peliongelmiin erikoistuneita palveluja toimii saman katon alla. Tätä nykyä Tiltti-toimintaa on myös muualla Suomessa. Porin Sininauhan kehittämishanke Tiltti Satakunta aloitti toimintansa keväällä 2020 ja vuoden 2021 aikana käynnistyi Tiltti-toiminta yhteistyössä A-klinikkasäätiön Yhteispelillä!- hankkeen kanssa kolmella eri paikkakunnalla: Kotkassa, Haminassa ja Espoossa.

Tervetuloa tutustumaan

Tilttiin kannattaa tulla käymään erityisesti silloin, jos pelit ja pelaaminen vievät liikaa aikaa omissa tai läheisen ihmisen ajatuksissa ja arjessa. Jos jokin pelaamisessa askarruttaa mieltäsi, olet tervetullut vaihtamaan ajatuksia ja hakemaan tukea. Voit tulla tutustumaan aukioloaikoina ilman ajanvarausta tai lähetettä. Käyminen on maksutonta eikä sido mihinkään. Tulemista ei kannata epäröidä.

Miksi tulisin Tilttiin?

Et ole yksin. Tiltissä käy monenlaisia ihmisiä, joiden elämää rahapeliongelmat koskettavat tavalla tai toisella. Tiltissä sinua tuetaan omassa tilanteessasi ja kaikki tukevat toisiaan. Kuka tahansa voi jakaa jotain sellaista omasta elämäntilanteestaan, peliongelmistaan tai ratkaisuistaan, mikä auttaa ja tukee muita kävijöitä. Tiltin ammattilaiset kohtaavat vuosittain noin 180 ensikävijää.

Minkälainen paikka Tiltti on?

  • Tiltti on olohuonemainen pelivapaa tila, jonne voi vapaasti tulla hakemaan tietoa ja keskustelemaan pelaamisen hallinnasta. Tiltin Avoimissa ovissa voi joko piipahtaa tai oleskella pidempään.
  • Paikalla on kahdesta neljään työntekijää sekä pelaajia ja läheisiä.
  • Tilttiin tullaan ilman ajanvarausta ja käynnit ovat maksuttomia.
  • Tiltti ei ole viranomaistaho.
  • Henkilötietoja ei kerätä.
  • Työntekijöiden kanssa voi keskustella suomeksi tai englanniksi, mutta ryhmätoiminta on suomenkielistä.
  • Tiltti sijaitsee rahapeliongelmiin erikoistuneen Peliklinikan yhteydessä, jossa useat palvelut toimivat saman katon alla.

Kuvia Tiltin tilasta

Tiltin perustoimintamuodot

Avaa/tulosta Tiltin esite tästä klikkaamalla