Tiltti Espoo

Tiltti Espoo avautui 7.9.2021: https://www.tiltti.fi/uutiset/tiltti-espoo-avautuu-7-9-2021/

Toiminta järjestettiin yhteistyössä A-kilta Hykaa ry:n, Tiltti Helsingin ja Yhteispelillä! -hankkeen kanssa. Toiminta päättyi toukokuussa 2023.

Espoossa sekä läheiset että rahapelaajat löysivät hyvin Tilttiin 

Tiltin toiminta Espoossa käynnistyi vauhdilla 

Espoon tilanne oli muihin alueellisiin Tiltteihin verrattuna poikkeuksellinen. Paikallista järjestötoimijaa, jonka tiloissa toiminta olisi voitu aloittaa, ei ollut valmiina. Yhteistyökumppaniksi saatiin onneksi A-kilta Hykaa ry, jonka tiloissa toiminta oli koko ajan. Toimipiste oli toimiva sekä asiakkaiden että työntekijöiden mielestä.  

Tila on ollut pidetty. Se on kodinomainen, vähän kuin mummola. 

Toiminta Tiltti Espoossa käynnistyi vauhdilla, jo ensimmäisissä avoimissa ovissa oli useita kävijöitä ja läheisiä. Espoossa oltiin siis nopeasti asiakastyön ytimessä.  

Lainaukset ovat Tiltti Espoon työntekijöiden haastattelusta.   

Suurin osa Tiltti Espoon kävijöistä on ollut työelämässä 

Tiltti Espoossa tietoa uudesta matalan kynnyksen toiminnasta jaettiin monipuolisesti alueen toimijoille. Tieto toiminnasta saatiin yhteistyöllä myös ensin Espoon kaupungin verkkosivuilla ja myöhemmin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuille.  

Espoossa Tiltin kävijöiden profiili on ollut hieman erilainen kuin muissa toimipisteissä. Kävijöissä on ollut erityisen paljon työelämässä olevia. Monet heistä eivät ole olleet muiden alueen palveluiden tai järjestöjen toiminnan piirissä.  

Ammattilaiset olivat tärkeä kohderyhmä 

Espoon Tiltin aloitusvaiheessa koulutettiin paljon paikallisia järjestöjen ammattilaisia. Ammattilaiset tarvitsevat perustietoa rahapelaamisesta ja sen haitoista.

Lähes missä tahansa palvelussa voidaan kohdata ihmisiä, jotka kokevat rahapelihaittoja tai pelaavat ongelmallisesti. Myös ammattilaisella itsellään voi olla haasteita rahapelaamisen kanssa.  

Tuki Helsingin Tiltistä oli toimiva ratkaisu 

Espoon Tiltissä tilanne on ollut erilainen kuin muissa alueiden Tilteissä, koska työparina on ollut asiakastyöntekijä Helsingin Tiltistä.  

Hannan tuoma osaaminen Helsingin päästä on ollut valtava voimavara, varsinkin alussa. 

Mukana Espoon Tiltin toiminnassa oli myös kokemusasiantuntija. Espoon ja lähialueiden ihmiset löysivät palvelun piiriin hyvin ja tarve mataan kynnyksen kohtaavalle työlle alueella oli ilmeinen.

Toiminta-aikana keväästä 2021 kevääseen 2023 Tiltti Espooseen tehtiin lähes kaksisataa käyntiä.

Yhteispelillä! -hanke ei saanut jatkorahoitusta ja tarvittavia resursseja, minkä vuoksi myös Espoon Tiltin toiminta päättyi toukokuun 2023 lopussa. Jatkossa espoolaiset saavat tukea ja tietoa rahapelaamisesta Tiltti Helsingistä.