Läheisille

Tiltti läheisille

Pelaako läheisesi ongelmallisesti rahapelejä? Tuntuuko sinusta, että haluaisit puhua asiasta jonkun kanssa? Tiltti on paikka, jonne voit tulla puhumaan kokemuksistasi.

Tiltissä keskitymme sinun kokemukseesi haastavasta tilanteesta. Voimme yhdessä miettiä asioita, jotka tukevat jaksamistasi.

Rahapeliongelma saattaa olla sinulle vieras asia. Meiltä Tiltistä saat lisää ymmärrystä siihen, mistä on kyse, kun läheiselläsi on rahapeliongelma.

Älä jää yksin ajatustesi ja tunteidesi kanssa – tule rohkeasti käymään Tiltissä!

Tiltin toimintamuodot läheisille

Läheisten avoimet ovet

Läheisten vertaisrinki

Järjestämme joka toinen viikko torstai-iltaisin vain läheisille tarkoitettua toimintaa. Katso läheisille tarkoitettujen toimintamuotojen ajankohdat viikkokalenteristamme.

Tiltissä on maanantaisin ja keskiviikkoisin kaikille tarkoitetut avoimet ovet, jonne voit myös tulla yksin tai yhdessä pelaajan kanssa. Tutustu Avoimiin oviin.

Noudatamme kaikissa toiminnoissamme Tiltin periaatteita.

Materiaalia läheisille

Artikkeli: Tämä teksti on kirjoitettu Sinulle, jonka läheinen ihminen pelaa rahapelejä ja siitä aiheutuu sinulle haittaa

Peliklinikan ja Sospedin Pelirajaton -toiminnan asiantuntijat ovat kirjoittaneet tämän artikkelin rahapelaajien läheisille. Peliongelmista kärsineiden läheiset ovat kommentoineet tekstiä omien kokemustensa kautta, ja artikkelia on työstetty heidän antamiensa palautteiden pohjalta. Sitaatit perustuvat kuudentoista läheisen haastatteluihin.

Helmikuussa 2023 on alkanut ”VAPU –  apua venäjänkielisille riippuvaisten läheisille” -hanke. Löydät lisätietoja hankkeen verkkosivulta.

 

Sinulle, läheinen – podcast-sarja ongelmallisesti pelaavan läheiselle

Peliklinikan sivuilta löytyvässä podcast-sarjassa käsitellään ongelmallisesti pelaavien läheisten kokemuksia ja tunteita. Kuuntele podcastia täältä.

 

Peluurin neuvoja läheisille

Pelaaminen paljastui, mitä nyt?

Mistä tunnistan rahapeliongelman?

Miten otan pelaamisen puheeksi?

Pelaamisen tukemisesta pelaamattomuuden tukemiseen

Läheisen on tärkeintä turvata oma taloutensa

Tärkeintä on huolehtia omasta hyvinvoinnistaan

Rahapelaajan läheisten usein kysyttyjä kysymyksiä