Ammattilaisille

Tiltti ammattilaisille

Kohtaatko työssäsi ongelmallisesti rahapelejä pelaavia tai heidän läheisiään?

Tarvitsetko tietoa rahapeliongelmista? Kaipaatko paikkaa, jonne voit ohjata asiakkaasi hakemaan tukea?

Tiltti tarjoaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa sekä materiaaleja työn tueksi. Voit sopia vierailusta Tiltin tiloissa. Peliongelmasta kärsivän asiakkaasi voit ohjata Tiltin Avoimiin oviin tai tulla paikan päälle yhdessä asiakkaasi kanssa. Järjestämme myös 1–4 vuodessa tietoiskuja rahapeliongelmiin liittyvistä aiheista.

Ammattilaiset voivat tulla tutustumaan toimintaamme ammattilaisten avoimiin oviin. Järjestämme ammattilaisten avoimet ovet torstaina 20.4 klo 9-14. Ilmoittautumisen ja lisätiedot löydät täältä.

Helsingissä toimivan Tiltin lisäksi pyrimme levittämään toimintaamme muualle Suomeen. Tiltti Satakunta auttaa ongelmallisesti pelaavia Porissa, Raumalla ja Kankaanpäässä. Yhdessä A-klinikkasäätiön kanssa toteuttamamme Yhteispelillä! -hanke puolestaan hyödyntää toimintatapojamme Haminassa, Kotkassa ja Espoossa.

Materiaaleja työn tueksi

Kokemuksia peliongelmista -sivusto

Kokemuksiapeliongelmista.fi-sivustolta löydät tarinoita, joissa kokemusasiantuntijat kertovat peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista ongelmiin. Sivustolle on koottu myös peliongelman puheeksioton ja ryhmänohjauksen tueksi tuotetut korttipakat ja julisteet.

Kokemuksia peliongelmista -kortit pelaajille

Kortteja voi hyödyntää sekä yksilötyöskentelyssä ongelmallisesti pelaavan kanssa, sekä pelaajien ryhmissä.

Olemme keränneet korttipakkaan rahapeliongelmansa selvittäneiden vertaistukijoiden henkilökohtaisia kokemuksia.

Kysy lisää: tiltti@sininauha.fi tai tulosta ja leikkaa pelaajien kortit itse (PDF)

Kokemuksia peliongelmista -kortit läheisille

Läheisten kortit tukevat työskentelyä peliongelmaisten läheisten kanssa. Niitä voi käyttää myös läheisten kanssa tehtävässä ryhmätyöskentelyssä.

Olemme keränneet korttipakkaan pelaajien läheisten kokemuksia rahapeliongelmien seurauksista sekä ratkaisuista, joilla läheiset ovat parantaneet hyvinvointiaan.

Kysy lisää: tiltti@sininauha.fi

Tulosta kortit itse:

Lataa kortin tekstit koneellesi ja tulosta. Korttien ryhmät kannattaa erottaa toisistaan esimerkiksi värillistä paperia hyödyntäen. Ehdotamme, että käytät vihreää paperia pelaamisen seuraukset-korteissa ja keltaista paperia ratkaisut-korteissa.

Läheisten kortit, pelaamisen seuraukset (PDF)

Läheisten kortit, ratkaisut (PDF)

Läheisten korttien ohje käyttäjälle (PDF)

 

Tietoa ammattilaisille Peluurin sivuilla:

Rahapelaamisen puheeksiotto

Oppaita ja työkaluja asiakastyöhön

Testejä pelaamisen arviointiin

Ammattilaisten usein kysytyt