Teemavertaisrinkien teemat syksyllä 2023

9.10.2023

11.10. Vieraileva puhuja Sanni Behm  

Ihmissuhteet ja rahapeliongelman synty. Ihmisellä on tutkimusten mukaan perustavanlaatuinen tarve päättää omista asioistaan, tuntea olevansa hyvä jossain ja kuulua joukkoon. Nämä tarpeet toteutuvat ihmissuhteissa ja ne vaikuttavat myös rahapelaamiseen, mutta miten? Tule keskustelemaan ja vertailemaan omaa kokemustasi tutkimustietoon. 

 18.10. Vaikeat tunteet 

Kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta miten ilmaista ja hyväksyä vaikeat tunteet? Mitkä tunteet ovat sinulle vaikeita? Käymme yhdessä keskustelua näistä tunteista käyttäen apuna tunnekortteja. 

 25.10. Rahapelaamiseen liittyvän valehtelun anatomia  

Miksi valehtelemme? Onko rahapeliongelma tehnyt minusta valehtelijan? 

 1.11. Rahat pelissä?

Teemavertaisringissä vieraana Teresa Tenkanen Rahat pelissä -hankkeesta.

 8.11. Uusia rutiineja pelaamisen tilalle 

Tuntuuko sinusta hankalalta luoda uusia rutiineja ja tapoja, tai et tiedä miten pääsisit alkuun? Pohditaan yhdessä, miten rutiinit muodostuvat ja miten ylläpidämme niitä. 

15.11. Rentoutuminen 

Rentoutuminen palauttaa voimia, vähentää mm. stressiä ja parantaa unta. Miten sinä rentoudut? Keskustelemme yhdessä rentoutumisen keinoista ja teemme rentoutusharjoituksen. 

 22.11. Kuinka minä pelaajana voin tukea läheisiäni?  

Rahapeliongelmasi vaikuttaa myös läheisiisi. Pohditaan yhdessä millaisilla tavoilla läheisiäsi voi auttaa ja tukea jaksamaan. 

 29.11. Miten selvitä joulusta?  

Joulun kuuluisi olla ihanaa aikaa, mutta mitä sitten kun voi huonosti, pelaaminen on mielessä, eikä talous ole kunnossa? Juhlapyhät voivat herättää monenlaisia tunteita tai olo voi olla yksinäinen. Keskustellaan yhdessä, kuinka selvitä joulun ajasta ja mitä tukikeinoja on olemassa. 

 13.12. Retkahduksen ennaltaehkäisy

Rakennanko itselleni ajatusansaa?