Päivittyvä tiedote: TIETO- JA TUKIPISTE TILTIN TOIMINTA 2021

Tiltin aukiolot tammikuussa 2021

Tiltti on joulutauolla 18.12.2020-10.1.2021.

Kasvokkainen toiminta käynnistyy maanantaina 11.1.2021 Avoimilla ovilla klo 15-18.

Tammikuun aikana Tiltissä toteutetaan seuraavat toiminnot:

  • Avoimet ovet joka maanantai ja keskiviikko klo 15-18
  • Verkossa toimiva Zoom-vertaisrinki pelaajille tiistaisin klo 17-18.30
  • Läheisten avoimet ovet torstaina 21.1. klo 16-18

Seuraamme koronatilannetta ja toimimme sen mukaan. Tiedotamme kevään toiminnasta ajankohtaisesti.

Katso ajantasaisin ohjelma viikkokalenterista.

Linkki Zoom alasivulle

Tiltti – tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tuntuuko, että pelaat liikaa? Viekö kone liikaa aikaasi ja rahaasi? Tiltistä saa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Lue lisää Tiltistä

Tiltti sijaitsee Peliklinikalla Helsingin Hakaniemessä

Tulen paikalle ensimmäistä kertaa

Olen käynyt Tiltissä aiemmin

Kokemuksia peliongelmista

Klikkaa kuvaa ja lue pelaajien kokemuksia rahapeliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista (linkki vie toiselle sivustolle) .


Tiltin työn arkea -blogi

Tätä blogia kirjoittavat vuorotellen Tiltin työntekijät.

Blogiteksteissä pohditaan omasta työarjesta ja asiakastyön kohtaamisista nousevia teemoja.

Etusivulta voit lukea aina uusimman blogitekstin ja vanhemmat löytyvät omalta sivultaan täältä.


Luottamus ja sen uudelleenrakentaminen

Luottamus on Tiltin työssä vakioaihe. Me puhumme paljon luottamuksen menettämisestä ja palauttamisesta niin pelaajien kuin läheistenkin kanssa. Lisäksi monen pelaajan ja läheisen pitää palauttaa myös luottamus itseensä. Mutta mitä luottamus on?

Opiskeluissani mietimme viimeksi yhdessä, mitä luottamus on. Päädyin lopulta yksinkertaisesti siihen, että luottamus on odotuksia. Meillä on omat odotuksemme eri konteksteille, esimerkiksi kun olemme kotona, koulussa tai työpaikalla. Meillä on odotuksia siihen liittyen, missä ammatissa kohtaamme ihmisiä. Lisäksi meillä on paljonkin odotuksia, jotka kohdistuvat ystäviin, sukulaisiin ja läheisimpiin ihmisiin. Mitä paremmin tunnemme toisemme sitä enemmän ja tarkempia odotuksia meillä on toisiamme kohtaan. Usein nämä odotukset ovat myös ääneen lausumattomia, jotain sellaista, jonka ajattelemme olevan itsestään selvää.

Mitä tapahtuu silloin, kun luottamus särkyy ja se pitäisi rakentaa uudelleen? Mitä tarkkaan ottaen lähdemme rakentamaan? Tässä kohtaa olisi tärkeää puhua siitä, mitä toisiltamme odotamme. Minkä meidän mielestämme pitäisi muuttua, jotta voisimme taas luottaa toisiimme? Myös sitä pitäisi miettiä, miksi en voi luottaa itseeni ja mitä voisin tehdä, saadakseni takaisin luottamuksen itseeni? Mitä oikein odotan itseltäni?

Ongelmallisesti rahapelejä pelaavan kohdalla on helpointa aloittaa rahankäytöstä ja siitä, että haitallinen pelaaminen loppuisi. Keskeinen odotus niin läheisiltä kuin pelaajalta itseltäänkin on myös se, että valehteleminen loppuisi. Mitä muita odotuksia kohdistuu pelaajaan?

Kuuntelin jo toipuneiden pelaajien kertomuksia ja niissä toistui kuvaus siitä, kuinka kiivaimman pelaamisen aikana he eivät olleet läsnä läheisilleen. He olivat poissaolevia ja ehkä vihaisen oloisia. Heitä ei kiinnostanut se, mitä läheisille kuului tai mitä perheessä tapahtui. Jospa tämä onkin se asia, joka haavoittaa kaikkein eniten pelaajan läheisiä ihmisiä. Läheiset ovat muuttuneet näkymättömiksi, ihmisiksi, joille ei puhuta saati jaeta omia asioita?

Voisiko olla niin, että luottamuksen takaisin saamiseksi, toipuvan pelaajan pitäisi olla läsnä perheelleen ja läheisilleen? Tämä voi toipumisen alkuvaiheessa olla hyvinkin hankalaa, kun kaikki pelaamisesta seuranneet ikävät asiat pyörivät päässä ja vievät suuren osan käytettävissä olevasta energiasta. Läheisiä ihmisiä varmasti aluksi helpottaa jo tieto siitä, mitä on todella menossa. Mutta etäisen ja poissaolevan ihmisen auttaminen ja tukeminen on todella haastavaa ja kokemus siitä, ettei ole merkityksellinen toiselle saattaa jopa vahvistua.

Luottamus on odotuksia ja on aivan kohtuullista odottaa, että meille läheisimmät ihmiset ovat läsnä ja kuuntelevat meitä. Kriisin keskellä läsnäoleminen toiselle voi olla miltei mahdotonta ja siksi olisikin hyvä hakea kuunteluapua kaikille osapuolille. Kun oman ahdistuksensa saa sanoitetuksi toiselle ihmiselle, joka kuuntelee ja on läsnä, kotona voi olla helpompi kuunnella myös läheisiä.

Jos sinulla on kokemus läheisessä ihmissuhteessa luottamuksen rikkoutumisesta, mitkä olivat juuri ne omat odotuksesi, jotka eivät toteutuneet? Mikä toteutumattomista odotuksista haavoitti sinua kaikkein eniten ja miksi? Onko sinulla sellaisia odotuksia itseäsi kohtaan, jotka eivät toteudu? Millä lailla kaikki nämä odotukset voisivat toteutua, mitä voisit tehdä, jotta ne toteutuisivat? Onko osa odotuksista mahdotonta toteuttaa?

-Katri, 30.9.2020

Tiltti Instagramissa

Tiltti Helsinki ja Tiltti Satakunta järjestävät yhteistyössä tietoiskun Koukussa rahapeleihin Teams-etäyhteydellä torstaina 11.2 klo 13-14. Tietoiskun asiantuntijana toimii riippuvuusasiantuntija, työnohjaaja Matti Nokela. Tietoisku on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille niin yksityishenkilöille kuin ammattilaisillekin. Ilmoittaudu pe 5.2 klo 16 mennessä linkin kautta: https://bit.ly/39yy9Ro Tietoisku on maksuton. #tilttihki #peliklinikka #peliongelmastatoipuminen #sininauhaliitto
Nyt pakkanen paukkuu ja korona rajoitukset vähentävät kodin ulkopuolista toimintaa. Jos kaipaat viikonlopulle tekemistä huomenna esimerkiksi Espoon modernin taiteen museo EMMA tarjoaa ilmaisen verkkotapahtuman klo 14.00 Taide tuntuu: https://emmamuseum.fi/tapahtuma/taide-tuntuu/. Käypä kurkkaamassa! Ensi viikolla Tiltissä ma ja ke klo 15-18 Avoimet ovet, ti klo 17-18.30 vertaisrinki Zoomissa ja to klo 16-18 Läheisten Avoimet ovet. Nyt hyvää viikonloppua! #tilttihki #peliongelmastatoipuminen #peliklinikka #sininauhaliitto
Hyvää alkanutta vuotta! Tiltin avoimet ovet aukeavat tänään klo 15-18.00 ja jatkuvat keskiviikkona samaan aikaan. Olemme paikalla auttamassa ja tukemassa rahapeliongelmissa sekä juttelemassa kuulumisia! Tammikuun jatkamme Avoimilla ovilla ja tiistain Zoomilla. Tiedotamme koko ajan tilanteen mukaisesta toiminnasta. #peliongelmastatoipuminen #tilttihki #sininauhaliitto #peliklinikka
Tiltti on joulutauolla 18.12.2020-10.1.2021. Hyvää joulua! #tilttihki #peliklinikka #sininauhaliitto #peliongelmastatoipuminen

Uusimmat uutiset:


Anna palautetta:


Tiltti somessa:


Twitter logo      Instagram logo      Facebook logo