Päivittyvä tiedote: TIETO- JA TUKIPISTE TILTIN TOIMINTA 2021

Tiltin aukiolot 1.3.2021 alkaen

Jos olet tulossa Tilttiin ensimmäistä kertaa, toivomme että tulet Avoimiin oviin. Silloin pystymme paremmin miettimään kahden kesken apua ja tukea juuri sinun tilanteeseesi.

Haluaisitko osallistua vertaisrinkiin zoomin kautta? Ilmoittaudu tiltti@sininauha.fi osoitteeseen. Jos saamme riittävästi ryhmästä kiinnostuneita, perustamme ryhmän ja ilmoitamme siitä sinulle.

Seuraamme koronatilannetta ja toimimme sen mukaan.

Katso ohjelma viikkokalenterista.

Tiltti – tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tuntuuko, että pelaat liikaa? Viekö kone liikaa aikaasi ja rahaasi? Tiltistä saa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Lue lisää Tiltistä

Tiltti sijaitsee Peliklinikalla Helsingin Hakaniemessä

Tulen paikalle ensimmäistä kertaa

Olen käynyt Tiltissä aiemmin

Kokemuksia peliongelmista

Klikkaa kuvaa ja lue pelaajien kokemuksia rahapeliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista (linkki vie toiselle sivustolle) .


Tiltin työn arkea -blogi

Tätä blogia kirjoittavat vuorotellen Tiltin työntekijät.

Blogiteksteissä pohditaan omasta työarjesta ja asiakastyön kohtaamisista nousevia teemoja.

Etusivulta voit lukea aina uusimman blogitekstin ja vanhemmat löytyvät omalta sivultaan täältä.


Luottamus ja sen uudelleenrakentaminen

Luottamus on Tiltin työssä vakioaihe. Me puhumme paljon luottamuksen menettämisestä ja palauttamisesta niin pelaajien kuin läheistenkin kanssa. Lisäksi monen pelaajan ja läheisen pitää palauttaa myös luottamus itseensä. Mutta mitä luottamus on?

Opiskeluissani mietimme viimeksi yhdessä, mitä luottamus on. Päädyin lopulta yksinkertaisesti siihen, että luottamus on odotuksia. Meillä on omat odotuksemme eri konteksteille, esimerkiksi kun olemme kotona, koulussa tai työpaikalla. Meillä on odotuksia siihen liittyen, missä ammatissa kohtaamme ihmisiä. Lisäksi meillä on paljonkin odotuksia, jotka kohdistuvat ystäviin, sukulaisiin ja läheisimpiin ihmisiin. Mitä paremmin tunnemme toisemme sitä enemmän ja tarkempia odotuksia meillä on toisiamme kohtaan. Usein nämä odotukset ovat myös ääneen lausumattomia, jotain sellaista, jonka ajattelemme olevan itsestään selvää.

Mitä tapahtuu silloin, kun luottamus särkyy ja se pitäisi rakentaa uudelleen? Mitä tarkkaan ottaen lähdemme rakentamaan? Tässä kohtaa olisi tärkeää puhua siitä, mitä toisiltamme odotamme. Minkä meidän mielestämme pitäisi muuttua, jotta voisimme taas luottaa toisiimme? Myös sitä pitäisi miettiä, miksi en voi luottaa itseeni ja mitä voisin tehdä, saadakseni takaisin luottamuksen itseeni? Mitä oikein odotan itseltäni?

Ongelmallisesti rahapelejä pelaavan kohdalla on helpointa aloittaa rahankäytöstä ja siitä, että haitallinen pelaaminen loppuisi. Keskeinen odotus niin läheisiltä kuin pelaajalta itseltäänkin on myös se, että valehteleminen loppuisi. Mitä muita odotuksia kohdistuu pelaajaan?

Kuuntelin jo toipuneiden pelaajien kertomuksia ja niissä toistui kuvaus siitä, kuinka kiivaimman pelaamisen aikana he eivät olleet läsnä läheisilleen. He olivat poissaolevia ja ehkä vihaisen oloisia. Heitä ei kiinnostanut se, mitä läheisille kuului tai mitä perheessä tapahtui. Jospa tämä onkin se asia, joka haavoittaa kaikkein eniten pelaajan läheisiä ihmisiä. Läheiset ovat muuttuneet näkymättömiksi, ihmisiksi, joille ei puhuta saati jaeta omia asioita?

Voisiko olla niin, että luottamuksen takaisin saamiseksi, toipuvan pelaajan pitäisi olla läsnä perheelleen ja läheisilleen? Tämä voi toipumisen alkuvaiheessa olla hyvinkin hankalaa, kun kaikki pelaamisesta seuranneet ikävät asiat pyörivät päässä ja vievät suuren osan käytettävissä olevasta energiasta. Läheisiä ihmisiä varmasti aluksi helpottaa jo tieto siitä, mitä on todella menossa. Mutta etäisen ja poissaolevan ihmisen auttaminen ja tukeminen on todella haastavaa ja kokemus siitä, ettei ole merkityksellinen toiselle saattaa jopa vahvistua.

Luottamus on odotuksia ja on aivan kohtuullista odottaa, että meille läheisimmät ihmiset ovat läsnä ja kuuntelevat meitä. Kriisin keskellä läsnäoleminen toiselle voi olla miltei mahdotonta ja siksi olisikin hyvä hakea kuunteluapua kaikille osapuolille. Kun oman ahdistuksensa saa sanoitetuksi toiselle ihmiselle, joka kuuntelee ja on läsnä, kotona voi olla helpompi kuunnella myös läheisiä.

Jos sinulla on kokemus läheisessä ihmissuhteessa luottamuksen rikkoutumisesta, mitkä olivat juuri ne omat odotuksesi, jotka eivät toteutuneet? Mikä toteutumattomista odotuksista haavoitti sinua kaikkein eniten ja miksi? Onko sinulla sellaisia odotuksia itseäsi kohtaan, jotka eivät toteudu? Millä lailla kaikki nämä odotukset voisivat toteutua, mitä voisit tehdä, jotta ne toteutuisivat? Onko osa odotuksista mahdotonta toteuttaa?

-Katri, 30.9.2020

Tiltti Instagramissa

Pelaajien vertaisrinki alkaa taas maanantaisin klo 17-18! Tule mukaan kuuntelemaan, jakamaan ja keskustelemaan omasta kokemuksestasi ja tunteistasi liittyen rahapeliongelmaan. Meillä on turvallinen ja ymmärtäväinen ympäristö, jossa saat olla oma itsesi. Lue lisää Tiltin sivuilta: https://www.tiltti.fi/etusivu #tilttihki #peliongelmastatoipuminen #peliklinikka #sininauhaliitto
Hei rahapelaajan läheinen! Sinullakin voi olla huoli ja pahaolo, kaipaat ehkä tietoa mikä saa läheisesi pelaamaan tai miksi hän käyttäytyy omituisesti? Miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnista kuitenkin tukien läheistäsi? Tiltissä on kerran kuussa Läheisten Avoimet ovet torstaisin klo 16-18. Tänään to 18.2 olemme täällä juuri sinua varten. Maaliskuussa Läheisten Avoimet ovet ovat auki 18.pv. Tervetuloa! #tilttihki #peliongelmastatoipuminen #peliklinikka #sininauhaliitto
Arpajaislain on katkaistava ajatuskytkös peleihin hävittyjen rahojen ja yleishyödyllisen käytön välillä: ns. edunsaajia ei saa käyttää rahapelimyönteisten mielikuvien synnyttämisessä. Rahapelaamisen markkinoinnin on oltava vastuullista! #vastuullinenarpajaislaki #rahapelihaitat #tilttihki #sininauhaliitto #peliongelmastatoipuminen #peliklinikka
Arpajaislakiehdotus on ristiriitainen: rahapeliautomaatit ollaan jättämässä kauppoihin ja huoltoasemille, vaikka pitäisi ehkäistä peliongelmia ja suojella ongelmallisesti pelaavia. Rahapelit eivät kuulu turvalliseen arkiympäristöön! Tiltin ja Sininauhaliiton lausunnon voit lukea täältä: https://www.sininauhaliitto.fi/ajankohtaista/sininauhaliitto-vaatii-vastuullisempaa-rahapelipolitiikkaa/ #vastuullinenarpajaislaki #rahapelihaitat #tilttihki #sininauhaliitto #peliongelmastatoipuminen #peliklinikka

Uusimmat uutiset:


Anna palautetta:


Tiltti somessa:


Twitter logo      Instagram logo      Facebook logo