Päivittyvä tiedote: TIETO- JA TUKIPISTE TILTIN TOIMINTA 2021

Koronatilanteen vuoksi Tiltin kasvokkainen työ on suljettu myös huhtikuussa. Tiedotamme jatkosta ajankohtaisesti. Tarjolla on sähköisiä palveluita:

Vertaisrinki pelaajille pidetään Zoomin kautta joka maanantai klo 17-18. Ilmoittaudu tiltti@sininauha.fi-osoitteeseen, niin lähetämme osallistumislinkin sähköpostitse.

Puhelinpäivystys järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-13.30. Jos haluat keskustella pelaamisestasi työntekijän kanssa, soita numeroon 040 578 3165.

Tiltti – tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tuntuuko, että pelaat liikaa? Viekö kone liikaa aikaasi ja rahaasi? Tiltistä saa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Lue lisää Tiltistä

Tiltti sijaitsee Peliklinikalla Helsingin Hakaniemessä

Tulen paikalle ensimmäistä kertaa

Olen käynyt Tiltissä aiemmin

Kokemuksia peliongelmista

Klikkaa kuvaa ja lue pelaajien kokemuksia rahapeliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista (linkki vie toiselle sivustolle) .


Tiltin työn arkea -blogi

Tätä blogia kirjoittavat vuorotellen Tiltin työntekijät.

Blogiteksteissä pohditaan omasta työarjesta ja asiakastyön kohtaamisista nousevia teemoja.

Etusivulta voit lukea aina uusimman blogitekstin ja vanhemmat löytyvät omalta sivultaan täältä.


Kun on aika jatkaa matkaa

Tämä teksti on kirjoitettu kaikille teille, jotka olen kohdannut Tiltissä. Aion jatkaa pääsiäisen jälkeen kohti uusia haasteita työurallani. Ei kuitenkaan hätää, koska tulemme vielä näkemään.

Minulta äskettäin kysyttiin, että mitä aion viedä mukanani ja mitä aion jättää taakseni liittyen Tiltin työhön. Mukanani vien ymmärryksen ja opin yhteisön merkityksestä. Vuosien ajan näin kuinka vertaisuuden ja yhteisön tuki auttoivat henkilöitä eteenpäin peliongelmista toipumisessa. Yksin ei tarvitse olla ongelmien kanssa. Muiden ihmisten kuuntelu ja omien kokemusten jakaminen luovat uusia eteenpäin vieviä ratkaisuja. Ryhmässä on voimaa!

Usein huomaan pohtivani yhteisöjen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä: Kuinka voin vahvistaa ryhmää? Kuinka voin toimia selkeämmin ryhmässä? Kuinka voin toimia esimerkkinä? Mikä hyödyttäisi kaikkia niin yksilöinä kuin ryhmänä? Vastauksia näihin kysymyksiin tulen muotoilemaan varmasti koko elämäni työpaikasta huolimatta. Yhteisöt ovat kuitenkin haavoittuvaisia erilaisille muutoksille. Korona on tästä hyvä esimerkki ja nähtäväksi jää minkälaisen jäljen se lopulta jättää.

Taakseni aion jättää työläppärin ja työpuhelimen. Vaikka ne ovat erittäin olennaisia työvälineitä monessakin työssä, ne ovat huono korvike kasvokkaisille tapaamisille. Etäpalaverit ja verkkovälitteinen auttamistyö ovat olleet viime vuoden trendejä. Minua on kuitenkin ruvennut vaivaamaan etäyhteydenpito. Läsnäolon tunne jää puolittaiseksi, kun minua fyysisesti läsnä on oikeasti tietokone tai puhelin. Vähän kuin ikkunan läpi katsoisi muuta maailmaa tai kuuntelisi seinän takaa kuuluvia ääniä. Haluan olla siellä, missä voin aidon oikeasti olla fyysisesti läsnä.

Tämä ei kuitenkaan ole viimeinen kerta mitä kuulette minusta. Olemme erikseen sopineet, että tulen vielä kunnolla kahvittelemaan kaikkien kanssa. Kunhan ensiksi koronaan liittyvät rajoitustoimenpiteet hellittävät ja kahvittelu voidaan toteuttaa turvallisesti. Milloin tämä tapahtuu? Siihen ei kukaan pysty vielä varmuudella vastaamaan, mutta voin luvata, että se tulee toteutumaan. Käydään läpi sen hetkiset kuulumiset ja karttuneet kokemukset tuolloin.

Nähdään jos ei sokeiks tulla. Ja jos tullaan ni sit törmäillään!

-Aleksi, 30.3.2021